Technikai

 

TECHNICAL DIVER – technikai búvár

A tanfolyam képesítést ad 51 méterig történő dekompressziós technikai merülésekre bármilyen nitrox /0-100%/ használatával. Más rendszerektől eltérően a különböző nitrox és dekompressziós technikák elsajátítása egy tanfolyam keretein belül történik.

A tanfolyam rendkívül alapos elméleti és gyakorlati tudást követel, ezért a tanfolyam elvégzése csak a megfelelő felkészültségű búvárok számára ajánlott.

Más rendszerekben végzett búvárok tudását ellenőrizni kell a tanfolyam megkezdése előtt. Pusztán a szükséges búvárfokozatok dokumentálása nem elegendő a tanfolyam elkezdéséhez.

A tanfolyam díja tartalmazza a tanfolyam elvégzéséhez szükséges oktatási anyagokat /munkafüzet, táblázatok stb./

 

INTRODUCTORY CAVE DIVER – kezdő barlangi búvár

A tanfolyam betekintést nyújt a barlangi merülések világába. A tanfolyam során megtanulod a vezetőköteleket, használni, keresni, a barlangban történő merülési sajátosságokat. Mivel a barlangi környezetben történő merülés veszélyesebb a nyíltvízi merüléseknél, így széleskörű elméleti és gyakorlati oktatásban lesz részed. Ez az első barlangi fokozat sportbúvárok részére. A tanfolyam díja tartalmazza a tanfolyam elvégzéséhez szükséges oktatási anyagokat /munkafüzet táblázatok stb./

 

SAFE CAVE DIVER – barlangi búvár

A tanfolyam nemzetközileg elismert képzettséget ad barlangi merülések végzéséhez 39 méter mélységig sűrített levegővel vagy max. 40% nitrox használatával. Ez a minősítés az első technikai barlangi fokozat.

A tanfolyam díja tartalmazza a tanfolyam elvégzéséhez szükséges oktatási anyagokat /munkafüzet, táblázatok stb./

 

TECHNICAL CAVE DIVER – technikai barlangi búvár

A tanfolyam képzést ad összetett dekompressziós barlangi merülések végzéséhez bármilyen nitrox /21-100%/ használatával. A barlangi mélymerülés nehezen kivitelezhető és rendkívül veszélyes, ezért a tanfolyam széleskörű elméleti és gyakorlati részből áll. A tanfolyamot csak nemzetközi minősítésű barlangi búvárok kezdhetik el.

A tanfolyam díja tartalmazza a tanfolyam elvégzéséhez szükséges oktatási anyagokat /munkafüzet, táblázatok stb./

 

NORMOXIC TRIMIX DIVER – normoxic trimix búvár

Amennyiben 39 és 60 méter között szeretnél merülni, de a levegőnél biztonságosabb légzőgázzal, akkor ez a tanfolyam számodra megfelelő. A tanfolyam díja tartalmazza a tanfolyam elvégzéséhez szükséges oktatási anyagokat /munkafüzet, táblázatok stb./ és a gázkeverékek díját. Az ár függ a keverékek aktuális árától, mely országonként és évenként változhat.

 

TRIMIX DIVER – trimix búvár

Ez a legmagasabb elérhető búvárfokozat. A tanfolyam képesítést ad technikai mélymerülések végzésére bármilyen nitrox és trimix /nitrogén-oxigén-hélium/ gázkeverék használatával. A tanfolyam díja tartalmazza a tanfolyam elvégzéséhez szükséges oktatási anyagokat /munkafüzet, táblázatok stb./ és a gázkeverékek díját, továbbá a trimix gázkeverői tanfolyam teljes díját a regisztrációs díj nélkül. Az ár függ a keverékek aktuális árától, mely országonként és évenként változhat.

 

EANx BLENDER – EANx Gázkeverő

Ez a tanfolyam megfelelő képzetséget ad az oxigén kezeléséhez, és nitrox légzőgázok előállításához. A tanfolyamot azok kezdhetik el akik rendelkeznek, egy IANTD Instructor ajánlásával.

 

TRIMIX GAS BLENDER – Trimix Gázkeverő

Ez a tanfolyam megfelelő képzetséget ad az oxigén kezeléséhez, és nitrox, trimix és héliox légzőgázok előállításához. A tanfolyamot azok kezdhetik el akik rendelkeznek, egy IANTD Instructor ajánlásával.

*enciklopédia: Technical Diver Encyclopedia.

Az enciklopédia minden technikai búvártanfolyam alapja. Az enciklopédia felöleli a technikai búvárkodás egészét ezért nélkülözhetetlen ennek használata. Jelenleg ilyen jellegű összefoglaló mű egyetlen rendszerben sem létezik. Az enciklopédiát csak egyszer kell megvenni, használni viszont mindig érdemes.